SanatateStiri

Menține conturul ochilor tonic și luminos!

Zona ochilor – conturul ochilor – este prima care se ridează dacă nu este îngrijită. Pielea este mai subțire, mai fină, lipsită de glande sebacee și semnele de îmbătrânire pot apărea foarte ușor.

Clipirea, expresivitatea feței, razele ultraviolete, poluarea, fumatul, defectele de vedere necorectate sunt cele mai cunoscute cauze pentru îmbătrânirea prematură a pielii din jurul ochilor. Însă, indiferent de vârstă, niciodată nu e prea devreme sau prea târziu să folosești o cremă de ochi, ajutând astfel pielea să-și mențină sau să-și recapete suplețea. Crema de ochi poate fi considerată un gest de dragoste pentru ochii tăi și trebuie să aibă un loc important în rutina zilnică de frumusețe.

Ingrediente cheie

Acidul hialuronic trebuie să se regăsească în formula tuturor cremelor, pentru că menținerea hidratării este cea mai bună cale pentru un aspect tânăr, cu cât mai puține linii fine. Antioxidanții sunt și ei utili pentru că protejează împotriva radicalilor liberi, inclusiv de radiațiile UV, de fum și poluare. În plus, e bine să conțină ingrediente care să stimuleze circulația și să combată cearcănele și pungile de sub ochi. Favorita noastră este crema pentru ochi K-Ox EYES de la ISDIN. Ea ajută la reducerea pungilor, cearcănelor, a liniilor fine și a ridurilor “laba gâștii”.

Cel mai bun moment pentru crema de ochi

Chiar dacă sunt persoane care folosesc crema hidratantă pentru ten și pentru îngrijirea ochilor, totuși o cremă special destinată acestei zone delicate- conturul ochilor- va corecta eficient problemele care apar: cearcăne, uscăciune, pungi și riduri. După ce ai îndepărtat machiajul și ai curățat tenul, crema de ochi va fi aplicată înaintea cremelor de față, de două ori pe zi, dimineața și seara.

Folosește cea mai mică presiune

Întotdeauna crema de ochi se aplică pe conturul ochilor folosind buricul degetului inelar, cel care are cea mai redusă presiune, efectuând un mic masaj cu ajutorul aplicatorului ceramic, cu rol de stimulare a circulației sanguine și a celei limfatice de la acest nivel.

  • factori favorizanți pentru problemele ochilor
  • Fumatul accelerează procesul de îmbătrânire. Dacă vrei să renunți la fumat, ai încă un motiv: ridurile din jurul ochilor.
  • Stresul și oboseala predispun la apariția pungilor de sub ochi. Formula cremei și masajul sunt cele care ajută la îmbunătățirea circulației în jurul ochilor. Oboseala întotdeauna va aduce și o senzațională pereche de cearcăne, motiv pentru care e bine să ne respectăm cele 8 ore de somn din timpul nopții și să alegem cea mai bună cremă pentru îngrijire.
  • Dieta este și ea importantă. Când ai o alimentație sănătoasă, pielea va fi luminoasă, mai bine hidratată și netedă, adică protejată de îmbătrânire prematură. Alege alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele și ochii tăi nu vor fi umbriți de cearcăne. Pune mai puțină sare în mâncare și nici pungile de sub ochi nu vor mai apărea.