Casa

Idei de reciclare a obiectelor din gospodarie

Celor mai multe obiecte dintr-o gospodarie le putem reda la un moment dat o alta utilitate decat cea pentru care le-am achizionat initial. Realizam astfel nu doar o economie semnificativa. Ci si un efect de protejare a mediului, prin prelungirea duratei lor de viata si amanarea transformarii lor in deseuri. Iata mai jos cateva idei de reciclare a unor obiecte din gospodarie.

Reviste

Infasurati doua exemplare din astfel de publicatii si introduceti fiecare dintre acestea in cizmele sau pantofii dvs., astfel incaltamintea putand sa-si pastreze forma.

Role pentru prosoape de hartie

Le puteti turti si folosi drept suporturi pentru cutitele tinute, de obicei, in sertarul bufetului din bucatarie.

Borcane mici pentru alimente

Acestea pot reprezenta recipiente transparente ideale pentru pastrarea cuielor, suruburilor, piulitelor, bolturilor „la vedere”.

Perdele vechi pentru cada

Le puteti asterne in portbagajul masinii cand transportati recipiente cu vopsele ce se pot varsa sau cosuri cu alimente pentru picnic sau articole de plaja ce se pot rasturna.

Boabe de cafea prajita

Imprastierea lor deasupra unor straturi de flori ce cresc in soluri acide, precum azaleele si rododendronii, poate avea un efect benefic asupra lor.

Pahare de plastic

Cumparati cele mai mari pahare de iaurt, smantana sau margarina. Dupa ce ati consumat continutul, clatiti bine recipientele si transformati-le in vase pentru hranirea animalelor de companie sau unele pentru pastrarea alimentelor.

Recipiente de plastic pentru lapte

Recipientle de lapte de volum mai mare, 2-4 litri, taiati-le cu ajutorul unui briceag, imediat deasupra manerului si folositi cana ca pe un vas in care puteti sa puneti lichide.