CasaEco

Cum sa iti fabrici propriul odorizant de camera

Propriul odorizant de camera ar fi solutia ideala atunci cand ne dorim sa fim inconjurati acasa de un aer proaspat si curat. Cand nu stim sa-l cream singuri, atunci apelam la fel de fel de arome, betisoare frumos mirositoare si parfumuri care persista 24h sau chiar mai mult.

Dar, v-ati gandit vreodata ca exista o metoda mai buna si mai sanatoasa de a avea acest lucru acasa? Si ca aceasta nu presupune sa cheltuiti sume colosale lunar?

Trucuri simple

Inaintea unui odorizant de camera, un flux de aer curat care sa circule in locuinta dumneavoastra va face minuni. Daca pe langa acesta adaugati extract de vanilie spre exemplu in recipiente mici in diverse locuri din casa, aerul va fi natural parfumat si extrem de placut. De asemenea va fi si o actiune de durata.

Pentru toaleta puteti sa optati pentru o portocala a carui miez il scoateti pana la coaja. In cosuletul creat puneti o lingurita de sare. Veti fi uimiti cat de persistent si placut va fi mirosul.

Daca ati uitat insa mancarea pe foc si s-a ars putin, iar musafirii sunt pe drum, exista o solutie? In calitate de odorizant de camera ad-hoc puteti sa apelati la un ulei esential amestecat cu apa, pe care sa-l pulverizati in incapere. Nu uitati insa ca aceasta combinatie mascheaza mirosul, nu il elimina complet.

Pentru o parfumare de lunga durata folositi tot ulei esential. Exista diverse arome din care puteti alege in functie de camera pe care doriti sa o parfumati. Aveti grija insa sa il distribuiti pe bucatele mici de vata in mai multe puncte din incapere.

Prin metodele de mai sus puteti scapa natural de mirosurile neplacute. Si cu costuri mici si evitand in acelasi timp toxinele dintr-un spray care nu face altceva decat sa mascheze mirosurile, nu le si elimina.

Desigur, puteti improviza si cauta noi metode, in functie de gusturi, scopul final fiind cel de a va simti comfortabil in momentele de relaxare de dupa o zi lunga la birou.