Aromele de camera, chimicale imbuteliate

Aromele de camera, majoritatea produselor frumos ambalate din magazine cu rol in parfumarea locuintei sunt fabricate cu produse chimice care nu fac nimic altceva decat sa mascheze mirosurile neplacute.

Adevar sau minciuna

Compusii chimici nu fac nimic altceva in afara de a ne pacali simtul olfactiv. Creierul nostru percepe astfel ca mirosul aromei de camera este unul fresh. Iar producatorii mai sustin ca, mai mult de atat, omoara si bacteriile.

Realitatea este insa alta. Bacteriile bune sunt cele care nu rezista, iar cele pe care le catalogam ca fiind rele devin mult mai rezistente si nu sunt eliminate atat de usor din aerul pe care il respiram.
Este de ajuns sa cititi etichetele produselor pe care le cumparati si sa aveti in gand ca sunt anumiti compusi chimici pe care nu i-ati dori in casa.

Printre acesti compusi se numara formaldehida, fenolul, compusi distilati din petrol precum butanul sau propanul. Si lista poate continua cu acidul butanoic plus alti compusi deloc recomandati pentru un mediu sanatos si curat. Majoritatea elementelor care fac parte dintr-un cocktail de improspatare a aerului locuintei sunt cancerigene si iritante ale sistemului nervos. De asemenea acestea pot duce la disfunctii endocrine si totodata conduc catre o toxicitate evolutiva.