Coji de oua: metode inedite de folosire

Urmatoarea data cand preparati o omleta, nu aruncati cojile oualelor! Acestea poseda aproape la fel de multe calitati ca si elementele continute in interiorul lor. Iata o serie de trucuri pentru a valorifica cat mai eficient aceste coji de oua si proprietatile lor.

1. Aplicati-le pe fata dvs!

Pentru a reda fetei dvs. aerul tineresc introduceti coji de oua curatate si uscate intr-o piua si, cu ajutorul pisalogului, faramitati-le in bucati cat mai mici, pana cand incep sa semene cu o pulbere. Apoi, amestecati praful obtinut cu albusul de ou si intindeti produsul respectiv pe pielea dvs. Lasati-l sa se usuce complet inainte de a-l spala.

2. Folositi-le la curatenia facuta in casa!

Cojile de oua reprezinta un produs abraziv foarte bun (si netoxic) pentru vasele de bucatarie, oale, tigai si locurile greu accesibile a caror curatare este anevoioasa. Amestecati-le cu putina apa si sapun pentru a le putea folosi la o spalare energica.

3. Fertilizati-va gradina!

Cojile de oua au un continut bogat in calciu si alte saruri minerale care favorizeaza cresterea plantelor. Sfaramati-le in bucati foarte mici pentru a le putea utiliza ca ingrasaminte.

4. Curatati-va pielea!

Puneti o coaja de ou intr-un mic recipient cu otet de cidru si lasati-o sa se inmoaie timp de cateva zile. Tamponati cu preparatul obtinut zonele cutanate iritate sau regiunile pielii care va deranjeaza.

5. Saditi seminte!

Umpleti un carton de oua cu jumatati de coji de oua, la fundul carora dati gauri pentru ca picaturile de apa sa se poata scurge. Apoi, puneti pamant si una sau doua seminte in fiecare dintre cojile de oua. in timp ce plantele din seminte sunt suficient de rezistente pentru a putea fi trasplantate in exterior, gauriti fundul cojii de ou si plantati semintele cu coaja proprie. Cojile de oua sunt biodegradabile.

6. Supliment de calciu pentru caini

Uscati cojile de oua intr-un cuptor la 120 grade Celsius, timp de 30 de minute. Ulterior, puneti cojile de oua intr-un sac cu fermoar, inchideti-l bine, iar apoi sfaramati-le cu ajutorul unui sucitor de patiserie, pana obtineti un praf fin. Acesta din urma, adaugat hranei pentru cainele dvs., constituie un excelent supliment de calciu care poate favoriza dezvoltarea oaselor si a dintilor.

7. Indepartati melcii!

Sfaramati cojile de oua si imprastiati praful obtinut in gradina in jurul legumelor si florilor pentru a indeparta micile ierbivore infometate precum melcii si viermii, evitand folosirea pesticidelor. in zonele aflate in apropierea padurilor mirosul oualelor are darul de a alunga cerbii.