Casa

Cinci trucuri cu vodca in gosodarie

Stiati ca vodca poate avea si alte utilizari decat cea de bautura alcoolica? Oricat ar parea de ciudat ea nu este folosita doar la prepararea unor cocktailuri revigorante. Populara bautura are 5 calitati mai putin cunoscute care o recomanda si pentru alte utilizari in gospodarie. Iata mai jos cele mai uzuale cinci trucuri cu vodca.

1. Dezinfectant

Daca nu aveti alcool medicinal la indemana, puteti folosi vodca pentru a dezinfecta lamele aparatelor de ras, periutele de dinti si alte obiecte care va pot infecta pielea, transmitand microbi la contactul cu aceasta.

2. Conservant pentru florile fara radacina

Pentru a prelungi cat mai mult viata florilor ale caror radacini au fost taiate, este necesar sa impiedicati raspandirea bacteriilor in apa in care sunt pastrate si sa asigurati florilor elementele nutritive de care au nevoie. Pentru aceasta, adaugati cateva picaturi de vodca (sau alt tip de bautura alcoolica incolora) in apa din vas, precum si o lingurita de ceai indulcit. Schimbati apa la fiecare 2 ore, adugand, de fiecare data, vodca si ceai indulcit.

3. Prepararea esentei de vanilie

Sectionati longitudinal un betisor de vanilie uscat. Puneti-l intr-un borcan de sticla si turnati peste el trei patrimi din continutul unei cesti pline cu vodca. inchideti borcanul si permiteti producerea unei infuzii, ferindu-l de lumina si agitandu-l periodic. Filtrati extractul de vanilie cu ajutorul unui filtru de cafea sau al bumbacului folosit la strecurarea branzei si apoi mutati continutul borcanului intr-un flacon aspectuos. Astfel, puteti realiza in casa, intr-un interval scurt de timp, un cadou care poate fi foarte apreciat.

4. Spalarea bijuteriilor

Introduceti inelul dvs. cu diamante, timp de cateva minute, intr-o cantitate mica de vodca, pentru a-l face sa straluceasca mai tare. Nu procedati astfel in cazul unor pietre nepretioase. Numai diamantele, smaraldele si alte pietre pretioase cu structura cristalina pot beneficia de avantajele unei bai cu vodca.

5. Defrisarea unui colt de gradina

Pentru a combate rapid plantele daunatoare, amestecati 2 linguri de vodca, cateva picaturi dintr-un lichid pentru spalarea vaselor si doua cesti de apa, turnand solutia astfel obtinuta intr-un pulverizator. Pulverizati solutia pe frunzele plantelor. Tratati ierburile din zona de la amiaza si pana cand Soarele mai poate straluci, deoarece alcoolul descompune cuticula ceroasa ce acopera frunzele lasandu-le sa se deshidrateze sub actiunea caldurii.