Eco

Reducerea risipei in 7 pasi

Cosmetice

Cumparati tuburi de spray ce pot fi reincarcate din recipiente cu un volum mai mare sau care contin solutii concentrate. Treptat, veti ajunge sa cumparati si sa aruncati mai putine tuburi.

Produse de curatate concentrate

Alegeti produse pentru curatenie concentrate ce necesita ambalaje cu un volum cu 50% mai mic decat cele traditionale, avand, insa, aceeasi putere de curatare.

Economie de detergent

Nu folositi o cantitate de detergent mai mare decat cea indicata in prospect. Adaugarea unui volum suplimentar nu va face lenjeria mai curata sau mai moale.

Gustari eco

Opriti risipa de hartie la impachetarea micului dejun sau a gustarii destinate consumului la locul de munca. Incercati sa folositi cutii de plastic sau genti frigorifice.

Prosoape din microfibre

Folositi prosoape confectionate din materiale cu o structura pe baza de microfibre. Utilizarea unui astfel de prosop poate inlocui folosirea a 60 de role de prosoape de hartie, inainte de a fi inlocuit.

Gunoi reciclabil

Puneti reziduurile in containere reutilizabile, sortandu-le in functie de materialele din care sunt confectionate: plastic sau obiecte fabricate din cauciuc (ce pot avea diferite utilizari) , plexiglas (folosit la cutiile pentru pastrarea alimentelor).

Shopping

Adoptati o atitudine cu caracter ecologist mai pronuntat folosind sacosele reutilizabile la cumparaturi, scapand astfel de problemele provocate de producerea, stocarea si aruncarea pungilor clasice.