Sanatate

Tratamentul si preventia otitei cu un singur puf


Infectiile tractului respirator se pot combate cu un „puf” de Rinogermina. Cand „respiri” bacterii bune, blochezi din primul moment atacurile germenilor responsabili de infectiile tractului respirator. 

Astazi este posibil sa tratam dar si sa prevenim infectiile tractului respirator (otite, adenoiditie, rinosinuzite, rinofaringite etc) utilizand o noua abordare terapeutica, bacterioterapia. Adica utilizarea unui spray nazal, Rinogermina, ce contine doua bacterii saprofite ale mucoasei nazale: Streptococcus salivarius 24SMBc si Streptococcus oralis 89a.

Cum functioneaza bacterioterapia

Pulverizate in nas, bacteriile „bune”creaza un efect de bariera. Acestea restabilesc flora germenilor protectivi care sunt prezenţi in mod natural la nivelul nasului si gatului, permiţandu-le sa reacţioneze imediat in fata agresiunii germenilor patogeni. Daca aceasta aparare este eficienta, atunci se inhiba multiplicarea intrusilor periculosi precum Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes (responsabili de infecţiile tractului respirator), protejand organismul de atacurile lor.
Bacterioterapia cu Rinogermina este, prin urmare, o arma in plus pentru protecţia tractului respirator impotriva infecţiilor si diminuarea efectelor nedorite ale folosirii continue a antibioticelor.

Cum se foloseste Rinogermina

Schema de tratament a bacterioterapiei este simpla si poate fi folosita dupa implinirea varstei de 1 an. Este suficienta pulverizarea a doua puf-uri din spray in fiecare nara, dimineata si seara, 7 zile pe luna, incepand cu perioada schimbarilor de temperatura din toamna si continuand pana in primavara.

Rezultatele?

Cu siguranta promitatoare! Un studiu recent, publicat in Jurnalul European de Microbiologie Clinica si Boli Infecţioase, a demonstrat ca utilizarea Streptococcus salivarius 24SMBc a avut efecte benefice la 77,8% din copii cu otite, astfel: 42,8% nu au mai prezentat deloc episoade de otita medie acuta, in timp ce 35% au avut un singur episod in cele 6 luni ale perioadei de studiu, fata de 4-7 episoade in aceeasi perioada a anului anterior.