Eco

Sfaturi pentru a-ti creste copilul cu un bun simt ecologic

Sa ne educam copii sa respecte mediul inconjurator si natura poate fi un lucru usor de realizat daca reusim sa-i convingem sa vada lucrurile ca pe o joaca, nu ca pe o tema precum cele de la gradinita sau scoala. Pentru acest lucru trebuie sa ii incurajam sa faca pasi marunti catre un stil de viata ecologic pe care il vor urma la maturitate.

Primul pas ar fi sa ii incurajati pe cei mici sa puna separat hartia si plasticul pentru ca acestea sa poata fi reciclate mai tarziu. De asemenea, indatoririle pe care le trasati copiilor trebuiesc impartite in functie de varsta acestuia si sa tineti minte mereu ca toti copiii invata de minune cand sunt veseli. Un alt pas marunt insa cu o mare insemnatate pentru mediu este sa ii invatati sa stinga luminile in incaperi atunci cand nu au nevoie de ele deoarece astfel participa la conservarea resurselor naturale ale Pamantului.

In cazul in care aveti o echipa de doi sau mai multi copii puteti sa ii faceti responsabili cu verificarea si strangerea corecta a robinetelor pentru a nu exista scurgeri de apa. Asta deoarece o picatura de apa poate insemna mult la finalul anului daca le-ati aduna pe toate intr-un rezervor. Cand descopera nereguli sa anunte membrii familiei de existenta unei nereguli si cu siguranta se vor simti utili si importanti pentru ca ajuta la o cauza nobila, cea de a salva Pamantul.

Pentru a salva din resursele frumoasei noastre planete putei sa optati pentru a-i invata sa foloseasca biblioteca mai des decat magazinele cu carti. Aici pot descoperi si dvd-uri, cd-uri si alte lucruri interesante. Important ar fi sa incercati sa ii faceti pe copii sa gaseasca lucruri care sunt noi si atractive pentru ei in astfel de locuri, nu sa cumpere cat mai multe lucruri noi de care se vor plictisi ori vor sfarsi aruncate.

La indemana oricui se afla totodata si renuntarea la lucrurile vechi. Jucariile si hainele care nu mai sunt potrivite varstei, pot fi donate in loc sa sfarseasca la un cos de gunoi.
Joaca poate continua astfel cu noi si noi lucruri care sadi in cei mici iubire fata de mediul inconjurator si vor respecta natura, aceasta avand grija sa-i rasplateasca prin peisaje mirifice in toate drumetiile pe care le vor face.