Reguli de baza pentru reciclare
Statele Unite sunt tara care produce cea mai mare cantitate de gunoi din lume, cu o medie anuala de 8 tone pe cap de locuitor. Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului, in anii trecuti, doar o treime din cantitatea mentionata a fost supusa procesului de reciclare, desi specialistii sustin ca procentul ar fi putut fi mai mare.
Iata cateva notiuni de baza in ceea ce priveste procesul reciclarii.
Pentru hartie
- De urmat: reciclarea hartiei va fi realizata pastrand agrafele, clemele sau spiralele intregi, elementele metalice putand fi eliminate ulterior cu ajutorul unor masini speciale.
De evitat: reciclarea ambalajelor ce contin resturi alimentare. De exemplu, cutiile pentru pizza, care pot afecta intregul esantion supus procesului.
Pentru materiale plastice
- De urmat: returnarea sacoselor de plastic magazinelor. Daca acest lucru nu este posibil, se recomanda cautarea unui centru local pentru colectarea materialelor plastice.
De evitat: pastrarea capacelor sticlelor. Acestea sunt confectionate din diferite tipuri de material plastic si pot afecta intregul lot de produse supus reciclarii.
Pentru sticla si metal
- De urmat: clatirea cu apa a sticlelor, borcanelor si a cutiilor.
- Aruncarea (sau reciclarea) capacelor. Pot fi reciclate farfuriile din aluminiu si metale usoare spalate in prealabil, capacele metalice de sticle, umerasele metalice, reziduurile metalice.
- De evitat: inlaturarea etichetelor. Acestea pot fi arse la instalatiile de reciclare.
Pentru mobila
- De urmat: inainte de a arunca mobila veche, intrebati vecinii sau cunoscutii daca nu au nevoie de obiectele de care intentionati sa scapati. Ulterior, puteti consulta firmele de specialitate sau magazinele care se ocupa cu ridicarea pieselor de mobilier de la domiciliu.
- De evitat: oprirea directa intr-un loc pentru colectarea gunoaielor.
Hartie, hartie, peste tot! Exista 3 metode pentru a evita dezordinea si a salva copacii.
- Aruncati scrisorile care nu mai sunt de actualitate. Incercati sa raspundeti cat mai rapid la mesaje si sa rezolvati cat mai repede problemele. Procedand astfel, peste trei luni veti putea observa o scadere considerabila a volumului corespondentei.
- Amplasati in apropierea cutiei postale un dispozitiv pentru colectarea hartiilor destinate reciclarii, astfel incat sa puteti arunca imediat orice scrisoare, factura, aviz de care nu mai aveti nevoie.
- Platiti facturile “online” sau apelati la efectuarea automata a platilor direct din contul dvs. bancar.