Sanatate

Natural de bine, de la pubertate la menopauza

 

De multe ori, femeile trec prin nenumarate stari, de la pubertate pana la menopauza. Deseori ele ignora aceste stari. Le-au vazut manifestandu-se la mamele si bunicile lor si de aceea le considera normale. Desi le afecteaza viata si dispozitia. Vorbim aici despre simptomele care provoaca disconfort din: sindromul premenstrual (mastodinii, mastopatii, schimbari bruste de dispozitie), tulburari de ciclu menstrual, menopauza (bufeuri, insomnia, nervozitate, stari de agitatie).

Indiferent daca te-ai confruntat cu manifestari ale sindromului premenstrual de ani de zile sau abia acum incepi sa le ai, vei scapa de ele mai tarziu, in perimenopauza. Cand menstruatiile devin neregulate. Sau dupa menopauza: atunci cand fluctuatiile hormonale se linistesc.

Treci natural peste sindromul premenstrual

Vitex agnus castus sau Fructul castităţii sau Piperul Călugărului, reduce simptomatologia sindromului premenstrual (mastodinia, edeme, nervozitate, labilitate emoţională, dureri abdominale, palpitaţii, cefalee), reglează ciclul menstrual (prin normalizarea fazei luteale), reduce simptomatologia perimenopauză şi menopauză și favorizeaza fertilitatea (prin creșterea FSH, LH şi a progesteronului).

Prin urmare, vitex agnus castus îmbunătățește condiția fizică a femeii, dar și pe cea psihică. De asemenea, atenuează acneea cauzată de nivelul crescut al estrogenilor, în special la fetele aflate la pubertate (prin echilibrare hormonală).

FEMICUR este un produs fara hormoni, cu extract standardizat din fructe de vitex agnus castus, (mielareaua in limbaj popular sau piperul calugarului), ce regleaza natural dezechilibrul hormonal si functia ovariana.

Tratamentul menopauzei fara hormoni

Lumânărica sau cohoşul negru (cimicifuga racemosa sau actaea racemosa) este planta din care se prepara produsul pentru terapia fara hormoni a menopauzei. Este o planta ce creste in mod natural in padurile din Estul Statelor Unite ale Americii, in anumite parti ale Canadei, Indiana si Missouri. Timp de sute de ani locuitori nativi de pe continentul american au folosit cimicifuga ca forma de tratament pentru muscaturile de sarpe, si pentru anumite afectiuni specifice femeilor. Incepand cu 1880, medicii specialisti au folosit cimicifuga racemosa ca parte a tratamentului pentru febra, artrita, si probleme aparute in perioada de menstruatie, precum crampe abdominale sau dezechilibru hormonal manifestat in aceasta perioada. Cohoşul negru este o planta utilizata de multa vreme de femei, nu numai in perioada fertila a vieţii lor, ci și dupa aceea, ca tonic la menopauza.
Cunoscuta la noi sub denumirea populară Lumânărică, pentru preparate medicinale se recolteaza rizomii, cand planta nu e in perioada de vegetatie – primavara sau toamna.

REMIFEMIN tablete, pe baza de extract isopropanolic de cimicifuga racemosa este singurul medicament pentru menopauza aprobat de Agentia EUROPEANA a medicamentului, pentru uz pe termen lung 6 luni-1an, cu grad A de recomandare, pentru ca nu creste riscul de cancer genitomamar.

REMIFEMIN are efecte estrogenice dorite la nivelul vaginului (amelioreaza uscaciunea, durerea la contact sexual), sistemului nervos central (amelioreaza bufeurile, transpiratiile, iritabilitatea, insomnia, depresia), oaselor (crescand densitatea osoasa); in schimb, nu are efecte estrogenice la nivelul uterului (unde nu determina sangerari) si nici pe sani (nu duce la cresterea densitatii mamare- de aceea nu creste riscul de cancer mamar). Se poate administra o durata mai lunga de timp.

Este foarte bine tolerat, fiind singurul tratament al simptomelor de menopauza la pacientele cu cancer de san, ovar sau uter. Nu este toxic, nu are efecte mutagenice sau carcinogenice, nu influenteaza nivelul hormonilor din sange si nici citologia vaginala, nu determina cresteri in greutate.

De aceea poate fi administrat la multe femei care nu accepta terapia hormonala.

*Femicur N este fabricat în Germania si nu conține gluten.
*Remifemin este pe piata in Germania din 1956.

Raluca Darie