LifestyleSanatate

Soluții eficiente pentru sănătatea intimă la menopauză

Menopauza reprezintă o etapă naturală din viața oricărei femei, caracterizată de încetarea treptată a ciclului menstrual și de scăderea nivelului de hormoni estrogeni. Această tranziție, care apare în jurul vârstei de 50 de ani, aduce schimbări în sănătatea intimă a femeilor, precum uscăciunea vaginală și pierderea elasticității țesuturilor din zona vaginală și perineală.

Menopauza se mai poate declanșa și în urma intervențiilor chirurgicale de eliminare a uterului sau ovarelor. De asemenea, mai există și situații cand aceasta este indusă medicamentos pentru a diminua riscul recidivelor de cancer, ca urmare a chimioterapiei sau pentru tratarea unor afecțiuni precum endometrioza.

Odată cu instalarea menopauzei, dezechilibrele hormonale produc o serie de modificări interne precum uscăciunea vaginală și modificarea pH-ului. Cu cât devine mai alcalin, cu atât mai mult crește riscul de micoze sau infecții bacteriene și, implicit, creează disconfort.

Ce e de făcut în exterior

Pentru a păstra echilibrul florei, ginecologii recomandă ca îngrijirea zonei intime să fie realizată atent, folosind doar produse specifice. De pildă, Crema vaginală Meno-Control pH 4.5 conține o formulă special creată pentru femeile aflate la menopauză și se confruntă cu probleme disconfort. Principalele sale ingrediente sunt: acidul hialuronic, colagenul, isoflavonele din soia și vitaminele B3, C și E – acestea protejează și mențin sănătatea zonei intime în timpul menopauzei, oferind pe lângă hidratare și îmbunătățirea flexibilității țesuturilor, reducerea inflamațiilor și ameliorarea disconfortului produs de acestea.

 Ce e de făcut din interior

Remifemin contine un extract special de cimicifuga, o planta medicinală tradiţională a indienilor din America de Nord. Extractul special ICR este conţinut exclusiv în produsul numit Reminfemin.

In Germania, unde medicina integrativa se practica sub forma de terapie standard, Remifemin este pe piata din 1956 si este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburarilor neurovegetative si emotionale induse de instalarea menopauzei.

Remifemin tablete se recomanda tuturor femeilor in premenopaza si menopauza, este 100% fara hormoni, cu aceleasi efecte benefice, dar fara efectele secundare ale acestora.