HranaStiri

Secretul celor mai buni cartofi prăjiți

Secretul pentru a obține niște cartofi crocanți și apetisanţi, ţine de respectarea strictă a câtorva reguli dezvăluite de publicaţia healthline.com.

  1. În primul rând, tipul de cartofi. Cartoful alb, o spun chefii bucătari, este perfect pentru cartofii prăjiți.
  2. După ce se taie după preferințe, cartofii se spală în câteva ape pentru ca să fie înlăturat amidonul. Se pun pe prosop de hârtie pentru ca să nu rămână strop de apă pe ei.
  3. Între timp se înfierbântă tigaia. Și aici este SECRETUL: presărați pe tigaie trei lingurițe de sare și lăsați-o să se încingă pe tigaie. După 10 minute, cu un prosop de hârtie, se înlătură sarea. Astfel, cartofii nu se vor lipi de tigaie în timpul prăjirii. Puteți folosi acest truc chiar și când doriți să prăjiți șnițele sau pârjoale.
  4. Se toarnă uleiul și se lasă să se înfierbânte, apoi se pun cartofii. Chiar dacă multe gospodine nu fac asta, se pune și un capac, altfel cartofii ar putea să rămână cruzi. Cartofii se prăjesc la foc mediu la început, apoi la foc mai mare pentru a ieși crocanți. E de preferat să fie folosită o spatulă de lemn pentru a întoarce cartofii. Prăjitul cartofilor poate dura între 25 și 20 de minute, în funcție de tipul cartofului.
  5. Se presară sarea și alte condimente pe care le preferați cu un minut înainte de a stinge focul. Sarea poate înmuia cartofii, dacă o puneţi în timpul prăjirii.

Radu Popa

Foto Canva