Sanatate

Reflux sau colici? Acum soluţia există!

Reflux sau colici? Refluxul gastroesofagian (RGE) și colicii sunt două probleme comune la copiii mici, în special la sugari. Deși acestea sunt două afecțiuni diferite, ele pot fi legate în anumite cazuri.

Când este reflux….

Refluxul gastroesofagian este o afecțiune în care conținutul stomacului se întoarce în esofag, provocând arsuri la stomac, dureri și disconfort. La sugari, aceasta poate fi cauzată de imaturitatea valvei care separă stomacul de esofag sau de alimentația inadecvată. Simptomele pot include regurgitare, vărsături, iritabilitate, dificultăți de hrănire și pierdere în greutate.

…şi când sunt colici

Colicii sunt episoade frecvente și severe de plâns la copiii mici, în mod obișnuit în primele trei luni de viață. Cauza exactă a colicilor este necunoscută, dar poate fi legată de o varietate de factori, cum ar fi disconfortul abdominal, alimentația și imaturitatea sistemului digestiv. Copiii cu colici pot avea episoade de plâns fără un motiv aparent, care pot dura până la trei ore pe zi și pot avea loc cel puțin trei zile pe săptămână.

Simptome asemănătoare

Reflux sau colici? Deși refluxul gastroesofagian și colicii sunt două afecțiuni diferite, unele simptome ale RGE, cum ar fi iritabilitatea și dificultățile de hrănire, pot fi confundate cu colicii. De asemenea, unele sugari pot avea atât reflux gastroesofagian, cât și colici.

În cazul în care un copil mic prezintă simptome de RGE sau colici, este important să se consulte medicul pediatru. În funcție de simptome, medicul poate recomanda schimbarea alimentației, alimentarea în poziții diferite sau medicamente pentru reducerea acidității. De asemenea, pentru colici, pot fi încercați diferiți factori de confort, cum ar fi plasarea copilului într-un hamac sau bătaie ușoară pe spate.

Copii fără reflux, părinţi fără stress

Gatrotuss Baby are gust plăcut şi reduce simptomele BRGE: regurgitatii, tuse, pirozis, răgușeală, vărsături, tulburări de respirație, refuzul de a se alimenta, colici.

Reduce simptomele tipice refluxului gastroesofagian la gravide, copii, bătrâni.

Gastrotuss are un mecanism UNIC de acțiune: continuarea AICI