Adresă pentru o evadare binefăcătoare

Odată cu venirea primăverii știm că sistemul imunitar este și el dat peste cap, în special din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Mai mult, după o iarnă lungă, organismul încă este slăbit, iar astfel suntem mai vulnerabili în fața unor forme virale numite și „virusuri de primăvară”.

Nu doat fizic suntem bulversați de schimbările de sezon, ci și psihic. Așadar, pentru a ne recăpăta energia și pentru a evita astenia de primăvară, o evadare în natură, o terapie într-un loc cu aer curat sunt poate ingredientele de care avem nevoie.

Ape vindecătoare, peisaje spectaculoase

Dacă îți dorești să evadezi într-un loc în care să respiri aer curat, să te bucuri de ape vindecătoare și tratamente binefăcătoare, poţi alege o cură la Băile Govora, o stațiune dedicată mai ales afecțiunilor respiratorii.

Băile Govora vin la pachet cu o încărcătură istorică care îmbină excelent relaxarea și experiențele culturale.

Printre obiectele și instituțiile de cult putem enumera Mănăstirea Govora, Mănăstirea Dintr-un Lemn, Mănăstirea Surpatele. În drum spre Horezu poți vizita mănăstirile Horezu, Bistrița și Arnota, iar spre defileul Oltului – Mănăstirea Cozia, Turnu și Stânișoara, adevărate comori pentru turismul monahal.

Peisajele sunt și ele spectaculoase datorită așezării stațiunii, a formelor de relief și vegetației, stațiunea fiind poziționată la o altitudine de 360-380 de metri, înconjurată de păduri de fagi, stejari și pini.  De asemenea, clima este și ea prietenoasă. Verile sunt răcoroase, temperatura medie a lunii iulie fiind de 19°C, în timp ce iernile sunt blânde, cu o temperatură medie a lunii ianuarie de -3°C. Temperatura medie anuală este de 11,1°C.

Cea mai bogată stațiune în ape iodurate și bromurate din Europa

Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni în ape iodurate și bromurate din Europa, cotate la același nivel cu cele mai renumite ape sulfuroase din Europa: ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Mai exact, este considerată cea de-a doua stațiune balneară din Europa, cunoscută pentru varietatea și caraterul terapeutic al proprietăților apelor și este singura stațiune din țară cu ape minerale ce au o compoziție chimică diferențiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice și magneziene.

Beneficiezi atât de aeroioni pozitivi, cât și negativi

Raportul dintre aeroionii pozitivi și cei negativi este 1, ceea ce face ca Băile Govora să fie singura stațiune balneară din România care deține acest raport, de departe cel mai benefic pentru organismul uman.

Aceste tratamente naturale ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii, ginecologice, reumatismale, neurologice.

La Băile Govora te bucuri de o primăvară frumoasă, de relaxare și tratament benefice organismului tău!

Radu Popa