Lifestyle

Îngrijire cu arome de iarnă

 Iarna cu toată agitația ei, cu goana după cadouri, cu ultimele deadline-uri și pregătirile de sărbători este un anotimp pe care-l îndrăgim și de care ne bucurăm an de an. În plus, iarna reprezintă un sezon extrem de ofertant din punct de vedere al aromelor. Vanilie, scorțișoară, citrice, miere, ciocolată, cuișoare, turtă dulce, vin fiert sunt doar câteva arome de iarnă care ne gâdilă simțurile și care ne poartă printre filele poveștilor citite la gura sobei. Și pentru că sigur vei găși momente de relaxare, iarna este în aceeași măsură perioada optimă pentru a-ți îngriji pielea și pentru a te răsfăța.

Scorțișoară seducătoare

Trezește-ți simțurile cu aroma seducătoare a scorțișoarei, o aromă revitalizantă care îți va transforma serile lungi în adevărate ritualuri de înfrumusețare. Optează pentru gelurile de duș cu texturi fine, pentru uleiurile anticelulitice care te vor ajuta să străluceșți de Revelion. Scorțișoara stimulează circulația sanguină, este indicată în tratarea depresiei, iar săpunurile pe bază de scorțișoară îngrijesc delicat pielea și au un parfum versatil.

Vanilia, deliciu cu dragoste

Vanilia este un condiment cu arome de iarnă care trezește simțurile, conferă o stare de bine. La finalul unei zile pe care ai petrecut-o alergând după cadouri, hidratează-ți pielea cu un unt de corp pe bază de vanilie, o aromă delicioasă care te va face să poftești la dulciuri. Astfel de creme sunt benefice pentru zona coatelor, dar și pentru genunchi. Spumantele de baie te vor învălui într-o mireasmă delicioasă, asemănătoare celei a biscuiților și paharului de lapte care-l vor aștepta pe Moș Crăciun. Pentru buzele crăpate pe timp de iarnă, balsamurile cu vanilie sunt perfecte, lăsându-le moi și perfecte pentru a săruta obrazul iubitului și a-i mulțumi pentru cadouri.

Vis cu aromă de citrice

Părul este foarte bun prieten cu produsele de îngrijire pe bază de citrice, mai ales că iarna are de suferit ca urmare a frigului, vântului, umezelii și a purtării băştilor, căciulilor etc. Șampoanele și balsamurile pe bază de citrice: portocale, mandarine, kiwi, grepfrut sunt răcoritoare, întăresc firul de păr, îl lasă ușor de descurcat, plăcut la atingere, fără a irita scalpul. Aceste produse sunt clar energizante și vitaminizante, perfecte pentru toate tipurile de par, hrănind și întărind firul de la rădăcina până la vârf.

Turtă dulce și cuișoare înțepătoare

Turta dulce este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi de iarnă. Cremele de corp care poartă această aromă îți vor aluneca delicat pe piele și te vor face să te simți dezmierdată. Poți utiliza chiar și parfumurile cu o esență discretă de turtă dulce. Vei mirosi precum o prăjiturică. Cuisorul este un arbore tropical, veșnic verde, originar din Asia. În trecut, cuisoarele erau utilizate în poțiunile pentru dragoste, așa că le putem considera afrodiziace. Un săpun lichid care să conțină glicerină și cuișoare este perfect pentru o îngrijire delicată a mâinilor în sezonul rece.

Ciocolată, dulce ca mierea

Ciocolata și mierea sunt nelipsite din produsele de îngrijire și din ritualurile de înfrumusețare utilizate de către profesioniști. Masajul cu miere este perfect pentru pielea deshidratată, o catifeleaza și îi conferă acea strălucire pierdută. Împachetările cu ciocolată regenerează pielea, reduc ridurile, au efect anticelulitic, hidratează și hrănesc în profunzime și îți oferă câteva momente de visare cu ochii deschiși.

Raluca Darie