Sanatate

Chimicalele sintetice, otrava din corpul femeii

Potrivit un studiu despre chimicalele sintetice realizat de specialistii in domeniu, sangele fiecarei femei se poate fi infestat cu nu mai putin de 45 de substante chimice toxice. Daca in cazul fetitelor in sange se poate gasi o concentratie crescuta de zahar sau alte mirodenii, in cel al femeilor adulte in compozitia sanguina se afla o cantitate mai mare de produse potential toxice.

Fara diferente

Analizand, timp de doi ani, sangele a cinci femei, specilistii unei organizatii ecologiste non-profit au depistat prezenta mai multor substante chimice produse de oameni. Iar unele dintre acestea pot sa produca probleme de sanatate. Fiecare dintre cele cinci femei era o sustinatoare a combaterii poluarii mediului inconjurator. Ele considerau ca populatia carterelor sarace sau a celor locuite de reprezentantii unor minoritati nu ar trebui sa fie supusa unei poluari excesive doar din cauza lipsei puterii politice.

Faptul ca oamenii de stiinta au despistat substantele chimice respective in sangele celor cinci femei nu a constituit o surpriza. Specialistii cautau substante chimice folosite, in prezent, pe scara larga in comertul din SUA, in cazul unor produse, precum substante de ignifugare sau parfumuri sintetice.

Intre 25 si 40 de substante

Oamenii de stiinta sunt de parere ca numarul si tipurile de substante chimice artificiale in sangele femeilor supuse testelor au evidentiat esecul masurilor legislative actuale de a proteja populatia impotriva efectelor nocive ale substantelor chimice. Multe dintre acestea sunt prezente in mediul inconjurator timp de cateva decenii sau chiar mai mult. Deseori, in cazul experimentelor facute pe animale, prezenta elementelor respective in sangele lor a putut fi asociata cu aparitia cancerului, probleme ale aparatului reproducator si tulburari de comportament. In corpul fiecarei femei au fost depistate intre 25 si 40 de substante chimice diferite. Problema existentei acestei adevarate poveri pe care corpul lor este nevoit sa o suporte nu reprezinta o noutate. Rezultatele recentului studiu le-au confirmat pe cele ale unor experimente anterioare.

Organizatiile ecologiste isi intensifica actiunile pentru a avertiza asupra efectelor daunatoare asupra sanatatii pe care le au impuritatile cu o concentratie scazuta (deoarece multe substante chimice pot imita hormonii ce actioneaza instantaneu asupa concentratiilor fluidelor) si a nocivitatii combinatiilor intre diferite tipuri de impuritati.

Cosmetice care trebuie evitate

Consumatorii trebuie sa efectueze a analiza prealabila a produselor cosmetice asemanatoare celei facute in cazul alimentelor inainte de ale consuma.
Actionand la fel ca atunci cand verificati continutul caloric al unor bomboane inainte de a le consuma, trebuie sa controlati in prealabil lista ingredientelor din compozitia produselor cosmetice pe care intentionati sa le folositi. Descoperirea unor produse 100% naturale, lipsite de toxicitate, s-ar putea dovedi foarte dificila. Este imposibil, dar si nerealist totodata, sa evitati toate ingredientele cu susceptibilitate toxica. Dar, neutilizand produse ce contin in compozitia lor elemente ce ar putea dauna atat sanatatii dvs., cat si mediului inconjurator, adoptati serioase masuri preventive, facand un pas important in directia potrivita.