Eco

Mii de copaci urmează să fie plantați lângă satul Teiușu, județul Giurgiu

  • Cetățeni și susținători ai mișcării Salvează Solul se vor aduna în lunca râului Argeș de lângă satul Teiușu, județul Giurgiu, pentru a marca cea de-a doua aniversare a mișcării Salvează Solul, având ca obiectiv plantarea a 3.500 de puieți de salcâm și revitalizarea unei porțiuni a luncii râului Argeș de pe raza Ocolului Silvic Comana, aflată în afara Parcului Natural Comana.
  • Salvează Solul este o mișcare populară globală sprijinită de UNEP, UNCCD, IUCN, FAO și Programul Alimentar Mondial, menită să ridice nivelul de conștientizare cu privire la degradarea solului și să sprijine modificări de politici în favoarea sănătății acestuia.

  • Evenimentul este organizat de susținătorii mișcării Salvează Solul, în parteneriat cu Asociația EcoAssist – Plantăm Fapte Bune în România. Activitatea va avea loc în data de 30 martie, la ora 10:30 (durata aproximativă 4-5 ore).

  • Înscrie-te la eveniment aici

În întreaga lume, 52% din solul agricol este deja degradat. Se estimează că 90% din solul planetei va fi în pericol până în anul 2050 (UNFAO).

Salvează Solul este o mișcare populară globală, care își propune să sprijine guvernele în implementarea schimbărilor de politici necesare pentru a asigura un minim de 3-6% materie organică în solul agricol (în funcție de condițiile regionale). Acest lucru va asigura faptul că solul de pe terenurile agricole este sănătos, viu și utilizabil.

„Mișcarea nu se concentrează în mod specific pe plantarea de arbori, ci pe sprijinirea guvernelor în a stabili politici pentru sănătatea solului și pentru a informa, educa și sensibiliza publicul privind această criză insuficient semnalată, care este încă necunoscută pentru un număr foarte mare de persoane. Acest eveniment este un gest simbolic, care va revitaliza de asemenea solul din această zonă și va sprijini sănătatea râului, comunitatea locală și biodiversitatea.” – Vlad Nicolcioiu, susținător Salvează Solul

Sadhguru, un renumit yoghin indian și o voce de renume în promovarea sănătății solului ca soluție la schimbările climatice, a lansat mișcarea Salvează Solul (Save Soil) în anul 2022 (sprijinită de UNEP, UNCCD, IUCN, FAO și Programul Alimentar Mondial) printr-o călătorie de 30.000 km cu motocicleta, în 100 de zile, de la Londra până în Sudul Indiei, la vârsta de 65 de ani. În această călătorie în care și-a pus viața în pericol, una dintre opririle sale a fost în București, unde a fost organizat un mare eveniment public la Arenele Romane, cu participarea unor artiști români, printre care si Smiley.
______
Locația evenimentului: Teiușu, județul Giurgiu – locație aproximativă (o oră de condus din București)

Pentru informații suplimentare: contact.ro@counsciousplanet.org
Instagram: Conscious Planet #SaveSoil și ConsciousPlanetRomanian

Site web: consciousplanet.org/ro